menu

Jeugdgezondheidszorg interdisciplinaire scholing 

Agenda

Jeugdgezondheidszorg interdisciplinaire scholing 2021

Data

6 woensdagen, 1 dag per maand

15 september, 13 oktober, 17 november, 8 december 2021, 12 januari, 16 februari 2022

Elke cursusdag is van 9.30 - 16.30 uur

Doelgroep Verpleegkundigen en artsen werkzaam in jeugdzorg op consultatiebureau en andere werkers met het kleine kind
Accreditatie 36 punten voor verpleegkundigen én verpleegkundig specialisten; voor artsen loopt de aanvraagprocedure nog.
Inhoud

Een integratieve benadering van het kind. Een oriëntatie op thema’s die in consultatiebureau vanuit antroposofisch perspectief (zie www.kinderspreekuur.nl) worden vorm gegeven.

Als verpleegkundige en arts zijn we op zoek naar wie het kind en zijn ouders nu werkelijk zijn. En we zoeken naar aanknopingspunten om kind (en ouders) te ondersteunen in de ontwikkeling. Aanknopingspunten om met vaak eenvoudige natuurlijke handvatten en middelen het zelf-oplossend vermogen en zelfgenezend vermogen aan te spreken.

Aanknopingspunten/thema’s zijn:

  • opvoeding;
  • warmte, ondersteuning van het kind;
  • ontwikkeling van het kind;
  • vaccineren en ziek zijn;
  • zintuigontwikkeling;
  • kinderbespreking, waarnemen van het kind;
  • voeding.

Cursisten worden uitgedaagd zich met de verschillende thema’s uiteen te zetten.

jeugdgezondheidszorg module doelstellingen en thema's.pdf

Cursusbegeleiding

Rineke Boerwinkel (arts) en
Mirjam Zonneveld (leraar/verpleegkundige BIG 69019546730)

033 4612110

06 13592971

Locatie

Antropia, direct naast het station Zeist-Driebergen
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Tegen betaling kan biologische lunch worden verzorgd.

Prijs

€ 950,- inclusief koffie en thee; lunch kun je tegen betaling te nuttigen

Meer info in deze site
Meer informatie

Plegan Opleidingen secretariaat:

06 3762 5887, Teddy Hanepen [BIG 69009071030]

Inschrijfformulier

Prijzen 2022 (deze zijn vrijgesteld van BTW), prijswijzigingen voorbehouden

Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden Plegan Opleidingen.pdf

  • Een cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Dit wordt 1 maand van te voren besloten (tenzij het eerder bekend is).
  • Het cursusgeld dient binnen 1 maand na het ontvangen van de factuur betaald te worden op IBAN: NL29 TRIO 0198055668 t.n.v. Plegan Opleidingen te Arnhem. Graag naam van de cursus vermelden en naam en adresgegevens van de cursist (deze kan afwijken van de tenaamstelling van de rekening).
  • Wanneer iemand zich heeft opgegeven maar binnen 1 maand voor aanvang van de cursus afzegt, is hij het hele cursusgeld verschuldigd.

Florence Nightingale Fonds

Voor een tegemoetkoming in de kosten kunt u wellicht gebruik maken van het Florence Nightingale Fonds.

Jeugdgezondheidszorg

Wat een prachtige informatieve cursus was dit. Hoewel mijn medecursisten hoofzakelijk vanuit een consultatiebureau werken heb ik als gezins- en opvoedcoach veel aan de gegeven kennis. Het brengt mij veel diepgang op het vlak van 0-4 jarigen op een velerlei gebied, zoals opvoeding, voeding, warmte en vaccinaties.

Het is precies wat ik in mijn reguliere opleiding als gezinscoach miste. Ook het contact met mijn medecursisten ervoer ik als leuk en leerzaam. Ik kan deze cursus echt aanraden voor iedereen die meer af wil weten van jonge kinderen vanuit een antroposofische visie. En natuurlijk fijne enthousiaste docenten met veel kennis.

februari 2020

Ingrid Bax (gezins- en opvoedcoach bij The Fine Family)


Ik wist eigenlijk niets van antroposofie toen ik de ouder en kind module ging volgen.

Gelukkig bleek deze perfect aan te sluiten bij mijn zoektocht naar een bredere en natuurlijke benadering en een mooie aanvulling op de reguliere en medische kijk op gezondheid en ziekte.

Er ging een hele wereld voor mij open. Een mooie combinatie van aan de ene kant enorm verrijkt worden met hele interessante informatie. Maar aan de andere kant ook hele praktische tips en adviezen die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Een fantastische aanvulling waar tegenwoordig veel vraag naar is door ouders en enorm wordt gewaardeerd.

Zeker m.b.t vragen over voeding en vaccinaties en met natuurlijke middelen ondersteunen bij klachten kan ik nu veel beter aansluiten bij de vraag van ouders.

Ook vanuit een holistische visie naar een gezin kijken en het belang van het heel goed waarnemen van een kind is voor mij heel waardevol.

Dat de cursusleidsters beide enorm enthousiast zijn en een dijk van kennis en ervaring hebben op het consultatiebureau, maakt ook dat deze module een enorme aanrader is voor collega’s in de JGZ.

29 juni 2019

Inge, jeugdverpleegkundige consultatiebureau 'Careyn jeugd en gezin' Breda


Leuke, informatieve en praktische module die direct toepasbaar is in ons werk in de JGZ.

Dit kwam mede doordat de docenten die de colleges verzorgden ervarings­deskundigen zijn uit de praktijk. Hierdoor was de informatie en voorbeelden die zij geven voor mij heel herkenbaar en bracht het leuke gesprekken in de groep opgang. De groep studenten waarmee ik deelnam aan de cursus was zeer divers. Vanuit alle hoeken van ons land kwamen we samen om ons te verdiepen in thema’s als opvoeding, voeding, hechting en samenwerking.

Wat mij betreft is deze module een aanrader voor ieder die in de JGZ werkt, zowel regulier als antroposofisch! Mij bracht de module meer kennis over diverse thema’s, waardoor de verbinding die ik met de ouders en kinderen maak versterkt is!

Mirte
cursist jeugdgezondheidszorg module 2017