menu

Cursus wikkels en kompressen 

Incompany opleidingen

Scholingsdagen

Bestemd voor verpleegkundigen en verzorgenden (ig) na het behalen van de oriëntatie cursus (één van de dagen) of na het behalen van de voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit antroposofie (alle dagen).

Elk jaar in één week in april vinden 3 scholingsdagen plaats. Deze dagen zijn los van elkaar, maar ook gezamenlijk te volgen. Elke scholingsdag zal een andere combinatie van een wikkel/kompres/applicatie én een inwrijving worden behandeld en geoefend. Eén van de dagen is ook toegankelijk voor mensen die alleen de oriëntatiecursus hebben gevolgd.

Incompanytraining

Bestemd voor zes gelijkgestemden die zich willen bekwamen in de verzorging met gebruik making van wikkels kompressen en applicaties.

Wanneer je een groepje van zes mensen hebt verzameld, kun je specifiek op jullie eigen situatie een training wikkels, kompressen en applicaties aanvragen.

Ben je mantelzorger / werkend in de wijk met voorkomend veel mensen met… / werkend in een antroposofische huisartsenpraktijk als zelfstandige / werkend in een instelling… verzamel een aantal collega’s en wij kunnen een passend programma aanbieden.

Zie hieronder een aantal ideeën van uitgevoerde cursussen:

  • Beginselen van het maken van applicaties in relatie tot de uit de natuur gebruikte planten en substanties.
  • Beginselen van het aanraken op basis van ritmische inwrijvingen volgens Wegman/Hauschka in relatie tot het wassen.
  • Verdieping van de EHBO met antroposofische middelen.
  • Medicatieveiligheid.

Voor specifieke scholingsdagen van wikkels en compressen en applicaties afgestemd op je eigen werksituatie voor een door jou samengesteld aantal collega’s, neem contact op met het

Plegan Opleidingen secretariaat

06 3762 5877, Teddy Hanepen [BIG 69009071030]

Teddy, verpleegkundige

Werkend met verstandelijk gehandicapte kinderen

Wat bijzonder was om te ervaren, was dat ik tijdens het aanleggen van een wikkel helemaal warm werd tot in de puntjes van mijn tenen en dat dat dagen geduurd heeft.

Scholing voor verpleegkundigen en verzorgenden, geïnspireerd door de antroposofie