menu

Interdisciplinair nascholingsdagen 

Agenda

Interdisciplinair nascholingsdag i.s.m. de academie antroposofische gezondheidszorg
Data
22 september 2017 15.15 – 20.30

Oerprincipes van de wondgenezing

Het academisch studiejaar wordt geopend met het thema van de wondgenezing. Het genezingsproces van lichamelijke en psychische trauma’s wordt in beelden en woorden gedemonstreerd. Vaak is het wonderbaarlijk om te ervaren hoe groot de gezondheidskrachten zijn van het menselijk organisme. Ook op dit gebied is interdisciplinariteit in de zorg noodzakelijk. We willen gemeenschappelijke thema’s rond hulp bieden gezamenlijk uitwerken. De eigen verhouding tot lijden en pijn en de eigen vragende verhouding tot de oorzaken van ziekte komen daarbij aan bod.

Achtergrond van deze bijeenkomst zijn een aantal opmaten die Rudolf Steiner heeft gegeven in de zogenoemde ‘Samariter Kurs’. Deze gezichtspunten zijn vertaald door Jelle van der Schuit in het boekje ‘Het geheim van de wond’ , en aangevuld door Ermengarde de la Houssaye.

Een companion over het helende proces is uitgegeven door de Kingfisher foundation en te downloaden via www.louisbolk.org/?page=bolk-s-companions. De titel luidt: ‘The healing Proces, Organ of repair’ geschreven door Guus van der Bie, Tom Scheffers en Christina van Tellingen.

Sonja van Hees, verpleegkundig specialist, Christina van Tellingen, arts, Joost Laqueille, arts en Marjanke de Jong, psychosociaal hulpverlener

Locaties Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
3971PA Driebergen
Prijs € 95,00
Accreditatie 4 punten
Meer informatie
Academie antroposofische gezondheidszorg
Inschrijven
Via de academie:

Prijzen 2017, prijswijzigingen voorbehouden

Leveringsvoorwaarden Plegan Opleidingen.pdf

Betalingsvoorwaarden

  • Een cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Dit wordt 1 maand van te voren besloten (tenzij het eerder bekend is).
  • Overmaken van het cursusbedrag op het rekeningnummer van Plegan Opleidingen, IBAN: NL29 TRIO 0198055668 o.v.v.cursusdag en titel. Het cursusbedrag dient voor de aanvang van de cursus overgemaakt te zijn.
  • Wanneer iemand zich heeft opgegeven maar binnen 2 weken voor aanvang van de cursus afzegt, is hij het hele cursusgeld verschuldigd.

Florence Nightingale Fonds

Voor een tegemoetkoming in de kosten kunt u wellicht gebruik maken van het Florence Nightingale Fonds.