menu

Leren werken vanuit de gehele mens 

In de cursussen en opleiding krijg je handreikingen om je eigen mens-zijn te beleven en vooral binnen je beroep te ’hanteren’. Daarom is er bijvoorbeeld aandacht voor het ontwikkelen van denken, voelen en willen. Je gaat methodisch leren waarnemen en je eigen leerproces onderzoeken. Je leert het proces kunstzinnig te verwerken via euritmie (bewegingskunst), schilderen, tekenen of boetseren, toneel of spraak.

Ook leer je nieuwe vaardigheden zoals het aanbrengen van wikkels en kompressen en het geven van een bad en ritmische inwrijvingen volgens Wegman /Hauschka. De docenten geven les vanuit hun eigen ervaring als verpleegkundige, verzorgende, arts of therapeut.

Sommige cursussen richten zich in het bijzonder op één van deze aspecten en bieden zo een extra mogelijkheid tot verdieping van je werk.

Catherine, verpleegkundige

Werkzaam in de psychiatrie

De eye-opener was voor mij dat ik als verpleegkundige net als een tuinder voorwaarden kan scheppen voor groei en ontwikkeling, groei en ontwikkeling bij een ander.

Hier groei ik zelf ook van. Vroeger kon ik helemaal dwars worden van het woord roeping. Ik vond het onzin. Het is mijn beroep.

Later leerde ik dat ik me toch geroepen voel om dit werk te doen. Het doet een beroep op mij zelf.